Čas na detoxikaci těla - tipy pro přirozenou detoxikaci

Cítíte se neustále unaveni, často vás bolí hlava, skolí vás každá viróza, bez rozdílu zda je to rýma či chřipka? Každého z nás může trápit něco jiného, zkuste se zamyslet, kdy jste naposledy odpočívali, dopřáli si chvilku jen sami pro sebe. Žijeme v hektickém světě, vystavujeme se každodennímu stresu, špatná životospráva, nesmíme zapomenout ani na prostředí, kde žijeme, smog rozhodně není náš kamarád. Náš organismus musí během života čelit několika faktorům, proto bychom měli naše tělo naslouchat, jen tak můžeme být dlouho zdraví a vitální.  Nesmíme zapomínat, že naše tělo není stroj, a pokud se k němu začneme tak chovat, zhroutí se. Způsob, jak dobít baterky a dostat ze sebe toxiny, které se v nás za nějaký čas nahromadily, je detoxikace.

 

A jak správně detoxikovat? Máme pro vás pár tipů: 

 

 

 

Tip 1: Pijte hodně vody

Obvyklé 2 litry dle vaší váhy jsou nutné k hydrataci organismu. Během detoxu můžete přidat i o něco více, ať se toxiny vyplavují ještě lépe. A jak nejlépe začít den? Vlažnou vodou s citronem!

 

 

Tip 2: Ovocné a zeleninové šťávy 

Očistný “jídelníček“ složený pouze ze zeleninových a ovocných šťáv se doporučuje držet tři až pět dní. Pokud jste ještě očistu nikdy neprováděli, dejte si za cíl maximálně třídenní proces, ale i jeden den bude pro vaše tělo přínosem. Jste-li zasloužilý vegan, zvládnete i týden. Cesta k vaší pročištěné a zdravější verzi vede skrze šest sklenic namíchaných šťáv denně.

 

 

Tip 3: Milujeme smoothies

U smoothies rozmixujete všechno, a vpravíte tak do výživného nápoje i tolik potřebnou vlákninu. Nebojte se přidat hodně zeleniny, kolikrát to bývá schůdnější řešení, než to všechno křoupat! Nechte jako základ vodu, mandlové či kokosové mléko. Když do mixéru nalijete pomerančový džus nebo zelený čaj, taky nic nezkazíte. 

 

 

Tip 4: Povolejte na pomoc Ginger&Curcuma prášek 

Ginger a Curcuma je jednou z nejúčinnějších detoxikačních superpotravin. Její použití je jednoduché – prostě přidejte lžičku prášku do vašich oblíbených smoothies, či vody. 

 

 

Tip 5: Vyhněte se průmyslově zpracovaným potravinám a koření

I když vám plně raw detox není úplně po chuti, alespoň se obloukem vyhněte čemukoliv co má na sobě čárový kód. Ano, prostě jen jezte co si sami připravíte ze základních surovin.

 

 

Tip 6: Vydržte to bez kávy, alkoholu a cigaret

Pokud bez ranního šálku kávy nejste schopní fungovat, nahraďte milé kafe mangostanou. Nakopne vás okamžitě koňskou silou! Zelený čaj často také funguje skvěle.

 

 

Kdy detox není vhodný?

Detox je pro tělo určitou zátěží, a proto ho nepodstupujte:

  • při aktuální viróze
  • v těhotenství
  • při poruchách přijmu potravy – anorexie, bulimie
  • máte-li diagnostikovanou rakovinu
  • při cukrovce
  • trpíte-li onemocněním ledvin
  • máte-li vředy v zažívacím ústrojenství či jiné závažné onemocnění
Zpět do obchodu