Nízkosacharidové recepty

ZDRAVÁ KVĚTÁKOVÁ PIZZA

 

  1 květák, nakrájený na malé růžičky

  • 1 vejce
  • 50g strouhaného sýru
  • ½ ČL mořské soli
  • ½ ČL sušeného oregana
  • ¼ ČL mletého černého pepře
  • obloha (dle preferencí)

 

Postup

  • Květák rozmixujeme v mixéru na malé “rýžové” kousky.
  • Rozmixovaný květák dáme na pánev a asi 8 minut ho opékáme do změknutí.
  • Když je květák měkký a začíná být dohněda, vložíme ho do utěrky (gázy) a vyždímáme z něj co nejvíce vody. Je důležité, aby byl co nejsušší.
  • Když jsme ho pořádně vysušili, dáme ho do misky spolu s ostatními ingrediencemi a pořádně smícháme.
  • Těsto následně uložíme na pekáč (vyložený papírem na pečení) do tvaru pizzy.
  • Pečeme ho na 220 stupňů cca 15 minut – dozlatova.
  • Potom na pizzové těsto pokládáme suroviny podle chuti (rajčatový protlak, šunka, špenát, kukuřice, žampiony...) a dáme péct na dalších 7-10 minut.

 

 

 

 

 

TUŇÁKOVÁ OMELETA

 

  • 200g tuňáka ve vlastní šťávě 
  • 1/3 cibule
  • 5 PL bílého řeckého jogurtu
  • 1 PL jemně nasekaného celeru nebo jiné zeleniny
  • petrželová nať
  • 1-2 PL citrónové šťávy
  • Omeleta :
  • 6 vajec
  • 50 ml mléka ( dle vašeho výběru )
  • 2 ČL oleje 
  • 50g strouhaného sýru
  • ¼ ČL mořské soli
  • špetka mletého pepře

 

Postup

  • Všechny ingredience na tuňákový salát smícháme dohromady.
  • V druhé misce vyšleháme společně vejce, mléko, sůl, černé koření. Na pánvi rozpustíme 1 lžičku oleje a nalijeme na ni polovinu připravené vajíčkové směsi. Pokud máte nepřilnavou a kvalitní pánev, nemusíte olej vůbec použít.
  • Omeletu posypeme polovinou strouhaného sýru ještě na pánvi, aby se na omeletě rozpustil.
  • Když je omeleta hotová, dáme ji dolů z pánve a rozetřeme na ni polovinu tuňákového salátu.
  • Postup zopakujeme i při druhé omeletě.

 

 

 

 

 

KAKAOVÉ MUFFINY 

 

  • 2 vejce
  • 4 PL neslazeného kakaa (lze karobu)
  • 2 PL medu
  • 1 PL rozpuštěného kokosového oleje 
  • špetka jedlé sody

 

Postup

  • Všechny suroviny v misce vymícháme metličkou.
  • Těsto dávkujeme do silikonových formiček na muffiny a pečeme 20 minut na 175 °C.
  • Po dopečení je necháme vychladnout a opatrně vyklopíme z formiček.
  • Tip: muffiny můžeme pokapat řeckým jogurtem a ozdobit ovocem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení