Jiwa Kopi - 100% CERTIFIKOVANÁ PRAVÁ KÁVA WILD KOPI LUWAK

Jiwa Kopi je cibetková káva, prémiové kvality,  kterou distribuujeme do ČR, českou firmou Saya hidub Bahagia s.r.o,  která má pobočku v Indonésii na ostrově Bali. Našim základním pilířem pří výběru cibetkové kávy,  je důraz na to, aby každé naše zrnko kávy bylo od cibetek z volné přírody,  jsme zásadně proti chovu cibetek v klecích. Díky tomu, že máme pobočku přímo na ostrově Bali, osobně dohlížíme odkud naše káva pochází , vybíráme kávu té nejvyšší kvality bez příměsi, distribuujeme pouze 100% čistá a čerstvá cibetková kávová zrna.  

Varianta
Na objednávku (5 ks) Na objednávku (3 ks) Na objednávku (2 ks) Zvolte variantu
Kód: 237/100 237/200 237/400 Zvolte variantu
Značka: Mangostana
2 250 Kč 3 900 Kč 7 800 Kč od 2 250 Kč
Kategorie: Produkty

OD KOHO CIBETKOVOU KÁVU ODEBÍRÁME? 

 

Jiwa Kopi je premiová cibetková káva, kterou odebíráme od místních farmářů, zásadně od cibetek, které žijí ve volné přírodě. Jsme zásadně proti chovu cibetek v kleci! Osobně dohlížíme na to aby každé zrnko pocházelo z volné přírody. 

 

 

 

 

 

 

ZBĚR A ZPRACOVÁNÍ CIBETKOVÉ KÁVY

 

Sběr cibetkové kávy začíná sběrem cibetkového trusu v divoké přírodě na severu Indonéského ostrova Bali v oblasti Kintamani. Sběr provádí místní farmáři, kteří se této činnosti věnují již desetiletí. Najít trus cibetky není lehké, jelikož  trus cibetek se nachází  v horách, většinou v hustém křoví, kde cibetky tráví většinu svého času. Nicméně zkušení sběrači, dovedou cibetku vystopovat.

 

 

 

Poté co farmáři nahromadí cibetčí trus, obalená zrnka kávy propláchnou v horských potůčcích a poté je několik dní suší na slunci. Když jsou kávová zrna usušena, následuje jejich pražení při ideální teplotě, tak aby zrna neztratila svou kvalitu a aroma.  

 

 

 

 

 

 

 

 

CO JE CIBETKA

 

Cibetka je kunovitá šelma, která žije v horských oblastech, a to převážně na Bali, Jávě a Sullawesi v Indonésii. Cibetka je masožravá, živý se malým hmyzem, ale v oblibě má také ovoce a dozrálé kávové třešně, které si pečlivě vybírá. Jakmile kávovou bobuli cibetka sní, projde jejím trávicím traktem, a to téměř neporušená, v žaludku dojde k tzv. fermentaci (neboli kvašení), a právě tento proces dodává výsledné kávě specifickou a nezaměnitelnou chuť a aroma.

 

 

 

  

 

 

 

 

JAK CHUTNÁ CIBETKOVÁ KÁVA

 

Jednou z největších předností samotné kávy je její tělo. Má hladkou a snadno pitelnou strukturu, díky které se až příliš snadno popíjí. Cibetková káva je známá absencí typické pachuti s vysokou kyselostí, která se často vyskytuje u levnějších káv. Díky tomu se snadněji pije i těm, kteří mají problém s vysokým obsahem kyselin v tradičních zrnkových kávách. Mezi chutě, které se běžně vyskytují v cibetkové kávě , patří bohaté zemité tóny, čokoláda, citrusy a výrazné ovocné tóny.

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení